GLEN IRIS HOUSE

A proposed new family house on a large, treed 'battle axe' site in Glen Iris, looks to the past, present & future. 

It is sited along the south responding to a wide east west site axis, quite unique to this property setting up a direct relationship to teh sloping nature of the site, surrounding properties and vistas. Northern house orientation is maximized, enabling good solar access to the yard and all rooms of the proposed house (except for a large sub ground level wine room). The house, over two levels , backs toward the south, offering visual and acoustic privacy for all. Passive direct light and heating is maximized in winter, minimized in summer with building form and massing responding to maximinse solar orientation and passive cooling. 

 

 

 

  • Black Houzz Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon

© 2008 - 2018 Statkus Architecture Pty Ltd

ph +61 3 9482 2201