• Black Houzz Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon

© 2008 - 2018 Statkus Architecture Pty Ltd

ph +61 3 9482 2201

From the street, externally the house remains unchanged, a west facing, dual fronted Californian bungalow behind a picket fence.

 

The rear of the house has been replaced with an extension of glass, concrete, stone and timber comprising new kitchen, sunken living, dining and laundry areas underneath a folding roof and ceiling line.

 

The interior is tied together by a continuous joinery thread, evident throughout the house from an entry hall book tunnel which conceals a drop down roof access ladder, forking out into a kitchen, laundry, study & cat room, scullery and sunken lounge.

 

This project is informed by: Memory, adjacency, stone, layering, transparency, light, garden, concrete, book tunnel, painting, sculpture, found object, taxidermy, thoroughbred, weathered timber, height, volume, cats, work and play, privacy, pizza oven, landscape, igloo.

 

Photos by Statkus Architecture

 

From the owners:

 

Oh my - the team at Statkus - Ben, Vern and Minnie are simply brilliant! 

To say we got our dream renovation is an understatement - it is breathtakingly beautiful. 

The team are professional, yet friendly and always up for a social chat - and the most important thing is - they listen to your brief. 

I can't wait to do another project with them and hopefully soon...

East Brunswick Renovation & Extension II