• Black Houzz Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon

© 2008 - 2018 Statkus Architecture Pty Ltd

ph +61 3 9482 2201

The extension mediates old and new with a split, illuminated bulkhead. Existing cornices face off against square set ceilings. 

The new embraces vertical space, orients to the north and yard, inviting engagement between interior and exterior.

 

A leather armchair sits in the location the owners exchanged vows.

Construction completed July 2016.  

Brunswick Extension

From the Owners.

We approached Ben after being highly impressed by his work for friends of ours. This was our first experience with an architect so everything was new to us. He made the whole process very clear and straightforward, and we had absolute confidence in his management of the building tender, surveying, permits etc. 


Our house is an old Victorian weatherboard in Melbourne’s north. We were looking to create more living space to accommodate our family as the kids got older. Ben’s very first drawings showed how carefully he had listened to our brief and he was a great support as we worked to refine our thinking over the next few months. He was able to come up with solutions that reconciled demands from each of us that we ourselves had come to a stalemate on. His team respected our preferences but also enhanced ideas by showing and explaining more contemporary designs. Thankfully, he kept our budget in mind when we were going crazy and bingeing on architectural magazines. 

We’ve lived in the space for 6 months now and we couldn’t be happier with the end result. It is light and feels spacious without having taken up more backyard space than we were comfortable with. Thanks to Ben, Vern and Minnie, we now have a beautiful open living area with clear zones for dining, study and lounge, as well as a powder room and laundry. 

It’s a real joy to live in the space that Ben and his team has designed for us. We highly recommend his work.